Andorra, 03-08-2003 t/m 04-08-2003

We hebben allebei geen idee hoe groot Andorra is, dus moeten we goed opletten. Voor je het weet ben je er al weer uit en we willen er graag wat dingen kopen voor onderweg. Onder andere een printertje om foto's te kunnen afdrukken en we missen ook nog steeds een goede schep om Saharazand weg te graven als we vastlopen in het zachte stofzand.

Andorra is natuurlijk bekend van de wintersport en het eerste dorpje waar we doorheen rijden bestaat uit hoge appartementengebouwen en er wordt volop gebouwd voor het volgende seizoen. Verder zien we nog maar weinig winkels, dus we zullen nog wel even door moeten rijden. De volgende plaats is volgens ons Andorra de Vella, de hoofdstad. Halverwege dit dorpje is een camping en al snel staan we daar langs een kabbelend beekje geparkeerd. 's Avonds lopen we het dorp in om iets te gaan eten en alvast wat window-shopping te doen. Vreemd hoor, er zijn nauwelijks restaurants open en de winkels zijn niet echt dik bezaaid. Uiteindelijk wel een restaurantje gevonden, waar we op het buitenterras kunnen genieten van een heerlijke maaltijd, begeleid door een groepje ronkende, dampende motoren. Kortom, niet echt je van het.

Na een nacht luisteren naar het watergekletter, gaan we op zoek naar het beloofde koopparadijs. Blijkt dat we helemaal niet in de hoofdstad zitten, maar in een voor-dorpje! We vervolgen de weg en inderdaad: Andorra de Vella is niets minder dan wat we ervan verwachten. Een mondaine stad met allemaal winkels op elkaar gestapeld. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je vindt het er. Hoewel, het lukt ons niet om een schep te kopen en ook de zoektocht naar bandenhoezen voor de reservewielen is tevergeefs. Wel een prachtig kleurenprintertje gevonden en horloge met ingebouwd kompas en dag-aanduiding. Die dag-aanduiding is wel handig onderweg, want zo zonder vast patroon van werken en weekend vergeet je wel eens wat voor dag het is (vervelend he?). Na een dag shoppen stappen we weer in de auto en gaan we op weg naar Spanje. Natuurlijk de tanks nog even volgegooid met belastingvrije diesel. Op 270 liter en 30 cent per liter goedkoper, scheelt dat behoorlijk wat.